SoundRacer i Göteborgs-Posten 2013-05-31

 

I GP 31 maj 2013 finns en artikel om SoundRacers satsning på ljud till elfordon.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1704287-elbilen-som-mullrar-som-en-ferrari 

 

Det finns även ett inslag i GP TV

http://www.gp.se/gptv#iCURmvpRHf_2mZzDQE1vVA

 

Som en följd av uppmärksamheten för vår ”bilpryl” SoundRacer har vi fått ett ökande antal förfrågningar om motorljud till elfordon. Kommande lagkrav på varningsljud, USA, Europa och Japan är först ute, som skall minska risken för att tysta fordon skall skada fotgängare och cyklister innebär en betydande marknad för vår teknik.

 

Vi började utvecklingen för ett par år sedan för ett företag i USA som gör delar till elektriska gokart för nöjesparker.

http://www.amusepro.com/gokarts/gokarts_models_thunderVolt.html

http://www.youtube.com/watch?v=X3-Z9iqzPr4

 

Nu har vi kommit betydligt längre i vår satsning både på teknik och marknadssidan och har nyligen fått order från en stor biltillverkare i Asien på utveckling av en specialmodul för deras nya elbil, en för varningsljudet utanför bilen och en för motorljud inne i bilen för att ge en bättre körupplevelse om föraren så önskar. Fördelen med elektronisk motorljud är ju att man kan välja ljudnivå eller stänga av helt. Biltillverkaren har provat vår första EV ljudmodul sedan förra sommaren.

 

På teknikmässan CeBIT visade vi tidigare i år upp vår teknik för elfordonsljud och tog då fram ett demonstrationsfordon i form av en radiostyrd bil. Den använs även för test av olika funktioner.

 

Vi fick bl.a. följande press som resultat http://www.gizmag.com/soundracer-electric-vehicle-sound-module/26563/

 

Mer om vårt elfordonsljud på www.eveess.com

 

 
 
Powered by Tervix Touch!   |   Sitemap